visitafrica.dk
safari i afrika

Kilimanjaro

Dag 1
Afrejse
 
Dag 2 - Mount Meru Game Lodge
Efter ankomst til Kilimanjaro International Airport mødes gruppen med deres chauffør/guide og der er transfer til Arusha.
Overnatning på Mount Meru Game Lodge.
Dag 3 - Kilimanjaro – Marangu Route
I mødes med en guide (bjergguide) og køres til Kilimanjaro gaten og starter ud med vandretur fra Marangu Gate (1800 m.o.h.). Herfra vandretur i 4 til 6 timer gennem fascinerende regnskov til Mandara Hut (2700 m.o.h.), hvor man ofte kan se ”blue monkeys”.

Se også efter en lille blomst som hedder Impatiens Kilimanjaris; findes kun på Kilimanjaro. Frokost spises undervejs på ruten.
Vandretur videre til Maundi Krateret (45 minutter) eller afslapning ved ankomst til Mandara Hut. Eftermiddagste, middag og overnatning på Mandara Hut (helpension, 4 – 6 timers vandring).
 
Vejret er varmt og fugtigt. Det anbefales at bruge t-shirt, shorts og lette vandresko. Drikkevand er tilgængelig på hele dagens rute fra en flod langs ruten.

Dag 4 - Horombo Hut
 
Efter morgenmad starter man vandreturen til Horombo Hut (3700 m.o.h.) Man forlader det sidste skovstykke of følger stien som langsomt stiger gennem den åbne bjerghede. Vandreturen i dag tager fra 5 til 7 timer. Frokost spises undervejs på ruten.
Højden begynder at vise sig og man advares til at gå noget langsommere. ”Pole pole” (som betyder langsomt langsomt på swahili) er brugte ord på dagens tur mens man nyder synet af flora langs ruten samt det flotte udsigt.

Kæmpestore “Senecios” (på dansk kaldet kæmpe-brandbæger) – vokser langs stien. I klart vejr kan man se Kibo og Mawenzi toppene. Eftermiddagste, middag og overnatning på Horombo Hut (helpension, 5 – 7 timers vandring).
 
Vejret er varmt om morgenen men om eftermiddagen når skyerne trækker til bliver det koldere. Det anbefales at bruge shorts, t-shirt, shorts og vandrestøvler. Tag også en langærmet bluse med når vinden køler senere på dagen. Drikkevand; fyld drikkeflaskerne på Mandara Hut før dagens vandring, der er et vandløb ca. halvvejs til Horombo Hut.

Dag 5 - Horombo Hut
 
En ekstra dag på Horombo for at akklimatisere sig til højden. En dags vandring til “Zebra Rock”, hvor klipperne bliver stribet efter vejret. Hvis man har energi til det kan man også vandre til foden af en af Kilimanjaros tre toppe Mawenzi. Returner til Horombo om eftermiddagen. Frokost spises undervejs på turen. Middag og overnatning på Horombo Hut (helpension).

Dag 6 - Kibo Hut
 
Vandreturen I dag bliver mere stille tempo og man går mod Kibo Hut. Man forlader hedelandskabet og bevæger sig nu videre i mere stenørken ”alpine desert”. Store plantetyper såsom Lobelia (på dansk kaldet kæmpe-lobelie) ses undervejs. Frokost spises undervejs på ruten. Eftermiddagste, middag og overnatning på Kibo Hut (helpension, 5 til 6 timers vandring).
 
Vejret er nu køligere når vi er kommet højere op. Det anbefales at bruge lange bukser og en langærmet bluse. En tynd jakke eller sweater skal medbringes til dagens køligere tidspunkter. Drikkevand; fyld drikkeflaskerne på Horombo Hut. To timer fra Horombo Hut finder vi det sidste tegn på vand. Bærerne vil tage vand med til te og til morgenens vandring.

Dag 7 - Toppen af Kilimanjaro
 
Vi starter nu ud på den sidste og den mest bratte og krævende del af vandringen og en del heraf foregår i skær af enten faklerne eller lygterne omkring kl. 1 a.m. Vi går langsomt i mørket på en smal sti gennem et område med løse vulkansten for at nå til kraterkanten ved Gillman’s Point (5.685 m.o.h.)
Vi slapper af et øjeblik og nyder solopgangen over Mawenzi. De som føler for det kan tage på en tre timers afstikker til Uhuru Peak (5.896 m.o.h.), hvor man på vej passerer tæt ved imponerende gletscher og isskrænter som udgør en stor del af det øverste bjergområde.
Nedstigningen til Kibo (4.700 m.o.h.) går overraskende hurtigt og efter en forfriskning fortsætter vi nedstigningen til vores sidste camp Horombo Hut (3.720 m.o.h.)
Middag og overnatning på Horombo Hut (helpension, 11 til 15 timers vandring).
Dag 8 - Nedstigning
 
Jævnt og roligt bevæger vi ned gennem hedelandskabet “moorland” igen til Mandara Hut (2.700 m.o.h.) og har første stop ved Marangu ruten. Stien bliver bedre og vandringen fortsætter til gaten Marangu (1.830 m.o.h.) i nationalparken.
Det er langt nemmere at gå ned end op. Man vil blive hentet af en chauffør (som har medbragt frokosten) og transporteret tilbage til lodgen (ca. 5 til 6 timers vandring).
Middag og overnatning på Mount Meru Game Lodge.

Dag 9 - Mount Meru Game Lodge
Dagen er til afslapning efter nogle hårde dage. Senere er der afgang til lufthavnen for videre transfer hjem.
 
Dag 10
Hjemkomst

Turen inkluderer;
Overnatning og måltider angivet ii turbeskrivelsen, transfer til og fra bjerget, Kilimanjaro park gebyrer, hyttegebyr, redningsgebyr, engelsk-talende guide (bjergguide), kok og drager (a porter).
 
Turen inkluderer ikke;
Drikkevarer, vask af tøj, visum, andre flyvninger, bjergudstyr, drikkepenge, telefonudgifter, personligt forbrug og andre udgifter som måtte opstå eksempelvis hvis man ønsker at påbegynde nedstigning uden af have fuldendt vandreturen.
 
Pris Kilimanjaro climb;
Turens pris er pr. person
vejl. 10.975,00 DKK pr person i dobbeltværelse/hytte baseret på 2 personer.
Ekskl. flybilletter.
Forbehold for prisændringer, eksempelvis på grund af valutaændringer.
 
Vandreturen kan gøres 1 dag kortere eller kombineres med safari i Tanzania og badeferie i Zanzibar. Hør nærmere.


Kontakt os

Navn & antal rejsende*
Tlf.*
E- mail*
Adresse
Post nr. og By *
Afrejsedato
Fritekst til din rejse


[Send]
Based on SEEEMS.CMS