Information om de besøgte områder

Sydafrika
Placeret på spidsen af det afrikanske continent er Sydafrika ofte blevet beskrevet som “a world in one country”. Du finder naturens skønhed, oprindelige vildmarksområder, et hjertevarmt og venligsindet folk, kosmopolitiske byer og en udmærket infrastruktur – og alt dette gør Sydafrika til en foretrukken safari destination.

Cape Town
Cape Town har på traditionsvis været bindeled mellem Europa og Sydafrika og dette er stadig tydeligt når man ser på atmosfæren, folket og selv arkitekturen her.
Lokalt er byen mere kendt som The ‘Mother City’ og det skorter ikke på attraktioner I området. Spektakulære strande, bjerge (fantastisk unik bio-variation), hiking, vandsport, shopping centre, markeder, teatre, museums, historiske & kulturelle attraktioner, en førsteklasses havnefront, gallerier, natklubber, restauranter og en række aktiviteter for enhver smag på denne verdensklasse destination.

Selvom der er mange ting er nogle af de mest populære seværdigheder;
Table Mountain
Denne fantastiske kæmpe sandsten vartegnet for byen og det er et must at komme derop. Her finder du de mest betagende udsigt over området og samtidig opleve et af de mest koncentrerede økosystemer I verden.
Bjerget her er hjemsted for mere end 1450 plantearter hvoraf mange ikke findes andetsteds I verden – blandt andet kan nævnes the Silver Tree og den vilde orkide Disa Uniflora. Table Mountain er klassificeret som den mindste af de seks blomster kongerige i veren. Den flade top på bjerget er ca. 3 km. lang og omkring 1 million turister og hikers besøger stedet hvert år.
Besøgende som vil op på toppen kan vælge mellem at tage den moderne kabelbane som tager 6 minutter. Den er en af de mest sikre baner i verden men det er naturligvis også muligt at tage en af de afmærkede stier som går flere steder på bjerget. Den letteste og hurtigste af disse er den populære Platteklip Gorge rute. På toppen findes en moderne restaurant, en souvenir butik og postservice.

Robben Island
Med en 150 år lang mørk historie bag sig inklusiv det 18 års lange fængelsophold med den berømte fange Nelson Mandela har denne ø fået en særlig interesse blandt folk der gæster dette område. Efter apartheids fald blev øen erklæret national monument i 1996, åbnede herefter formelt dørene for publikum i 1997 og erklæret ”a world heritage site” af Unesco i 1999.
Turen til Robben Island starter ved Nelson Mandela Gateway til Robben Island. Ved V&A Waterfront finder du fire færger som dagligt sejler til øen. Hver rundtur tager 3,5 time og inkluderer et besøg til det sikrede fængsel, en bustur rundt på øen samt et besøg til strandpromenaden hvor pingvinerne holder til samt besøg i museumsbutikken. En række antiloper kan også ses på øen.  

Vinruterne
Constantia, en meager 20 minutter fra city centeret er fødestedet for vindyrkningen I Sydafrika. Stadig I dag finder man 5 vingårde I dette område som producerer vin i verdensklasse – kendt for sit stigende kvalitet.

Lidt længere fra byen – en køretur på ca. 45 minutter nord for Cape Town finder man en region med store bjerge og saftige vinyards.
Næsten 100 vingårde på 4 vinruter findes alene I denne region fremviser meget mere; prisvindende vine, restauranter, vinsmagning og andre aktiviteter. I vinregionen kan besøgende og opleve en række maleriske gamle landsbyer og byer (specielt Paarl, Stellenbosch & Franshoek), oste butikker, en krokodille farm, et rehabiliteringscenter for geparder, hikes og aktiviteter.   

The Victoria & Alfred Waterfront
Som en af de mest succesfulde udviklinger I den sydafrikanske historie finder vi Victoria & Alfred Waterfront som nu er et omfattende shopping og recreations område der rangerer blandt de bedste waterfronts I verden. Det er den mest populære lokale attraktion i Cape Town og har over en million besøgende hvert år hvoraf 70% er fra Cape Town regionen.
En række butikker, markeder, restauranter, biografer, et teater, bådture, helikopter ture, et bryggeri såvel som hoteller kan alle findes indenfor gåafstand og er omkranset af den travle havn.
Andre attraktioner som er et besøg værd er Waterfront Craft market & the Red Shed craft market. To markeder hvor besøgende kan se håndværket blive fremstillet såvel det naturligvis kan købes efterfølgende. Akvariet the Two Ocean Aquarium er til enhver tid spændende. Ved siden af ligger South African Maritime Museum som har den største samling af modelskibe på den sydlige halvkugle og herudover nogle faschinerende kulturgenstande.

Garden Route
Den betagende og smukke Garden Route henfører dig til dejlige byer, søer og skove langs den sydlige kystlinie. Fantastiske strande og en række spændende aktiviteter eksempelvis Afrikas højeste bungee jump ved Bloukrantz Bridge (216meter), hiking, dykning med hajer ved Gansbaai og en fascinerende verden under jorden i det smukke Cango Caves (drypstenshuler).

Drakensberg bjergene
The Drakensberg Mountains er de højeste bjerge I Sydafrika og ligger I den østlige del af landet. Bjergene låber 1000 km sydvest til nordøst. Det højeste punkt ligger 3.482 meter over havet og er Natal Drakensberg som også er et af Sydafrikas mest spektakulære attraktioner.
Besøgende vil opleve hundredevis af kilometer med uspoleret natur, smukke udsigter, frisk bjergluft og rent kildevand. Der er masser at finde på her; hike, fugleliv, safari, tur på hesteryg, guidede udflugter, 4x4 ture, quad bikes, golf, fiske (ørred/flyvefisk), white water rafting, bjergklatring blot for at nævne nogle eksempler.
Herudover kan du besøge Ukahlamba eller Drakensberg Nationalpark, som blev erklæret ”a World Heritage Site” af Unesco i år 2000. Den mest kendte nationalpark I Drakensberg er Royal Natal National Park, som blandet har Tugela Falls – det andet højeste vandfald på jorden.

The Panorama Route - Mpumalanga Sydafrika
Den maleriske Panorama Route I Mpumalanga passet er et fantastisk område – smukt og overvældende – karakteriseret af bjerge, bjergpas, dale, flode, vandfald og skove.
På en køretur her vil du opleve betagende udsigter fra natursteder langs den østlige del af bjergskråningen Mpumalanga. Blandt andet et flot udsigtspunkt som kaldes ”Gods Window” og ikke at forglemme Blyde River Canyon som er verden trediestørste fjeldkløft og største grønne fjeldkløft, de meget imponerende klippeformationer Bourke's Luck Potholes og de tre Rondaveller ”three Rondawels”. Herudover er det altid en oplevelse af stoppe i en af de små byer langs panoramaruten og nyde et måltid god mad i Sabie, Graskop, Ohrigstad og Hazyview. Byerne i Lydenburg og White River viser vej tilbage I tiden – Pilgrim’s Rest – hele byen er et levende museum som tager dig tilbage til guldgraverdagene for eksempel Alluvial Gold hvor der var guldminedrift frem til år 1972.

Krüger National Park
Den verdensberømte Krüger Nationalpark tilbyder en oplevelse af det virkelige Afrika som rangerer allerhøjest. Etableret i 1898 for at beskytte de vilde dyr på de sydafrikanske græssletter. Nationalparken er på næsten 2 millioner hektar.
Dette kan godt kaldes flagskibet af de sydafrikanske nationalparker – Kruger er hjemsted for et imponerende antal arter; 336 træarter, 49 slags fisk, 34 paddearter, 114 slags krybdyr, 507 forskellige fuglearter og 147 forskellige pattedyr.

Mennesket har eksisteret her på græssletterne i mange årtier – fra buskmændene der har lavet hulemalerier på klipperne videre til store arkæologiske steder såsom Masorini og Thulemela – findes her i Krüger Nationalpark. Disse kulturskatte spiller en stor rolle i parkens historie og bliver selvfølgelig bevaret sammen med parkens andre værdier fra naturen.

Zululand
Zululand er en historisk region og hjemegn for zulufolket. Det dækker 25.900 km2 og ligger i Kwa Zulu Natal regionen omgivet af det Indiske Ocean mod øst, Mozambique mod nord og Swaziland mod vest.
Terrænet går fra lav kystslette til Drakensberg højderne. Selvom man dyrker korn afhænger økonomien i Zulu primært af kvægdrift. Turister kan snorkle og eksempelvis tage på safari. Zululand er hjemsted for mange hundrede fuglearter, mange antiloper, geparder, flodheste, giraffer og selvfølgelig the Big Five; løve, leopard, elefant, bøffel og næsehorn. Men hovedattraktionen er nok Zulufolket selv med deres interessante kultur, traditioner og levevis.

[Luk vindue]