visitafrica.dk
safari i afrika

Ø- hopping i Mozambique og Ibo Island


Højdepunkter
 
Quirimbas Archipelago, Ibo Island, Darumba, Matemo Island, Rolas, Mogundula Island

Området “The Quirimbas Archipelago” er en af de mest uspolerede områder på jorden. Start jeres eventyr med at udforske det gamle Ibo Island mens I bor på den smukke Ibo Island Lodge.

Historie, kultur, fugle, skove, fisk og skaldyr, stilhed og ro. Oplev en kystlinie med tropiske øer fra en Dhow - utrolig venlige og erfarne guider.

Opdag idylliske steder undervejs. Fantastiske hvide strande med turkisblåt hav. Prøv at snorkle ved Mozambiques bedste koralrev og vær heldig at se de store skildpadder, delfinerne og flotte fiskearter.
Fugle ser du naturligvis også og heriblandt måske storke.
Spis lækker tropisk frugt og frisk mad fra havet - tilberedt på bål under en vidunderlig stjernehimmel.

Mobil beach camps sættes op på ubeboede øer - svømning, badning, afslapning og eventyr. Glæd dig!

Light aircraft transfer fra Pemba til Ibo Island, 2 overnatninger på Ibo Island med helpension, guided tur rundt på Ibo Island med lokal guide
6 dages ø-tur med traditionel Dhow (motoriseret), måltider iflg. beskrivelse, erfaren engelsk- og portugisisk talende ansatte, non-participation mobil camp, al camping & catering udstyr

Prisen ekskluderer
  • Måltider og aktiviteter som ej er nævnt
  • Drikkevarer
  • Visum
  • Forsikring
  • Drikkepenge og egne fornødenheder
  • Vask af tøj
  • Nationalpark afgifter
Bemærk venligst:
Mens man er på Dhow “safari” vil al camping være enten bush eller ø med begrænsede faciliteter. Begrænset adgang til bad, simple og nærende måltider baseret på madvarer man kan have med og muligheden for at få frisk frisk og skaldyr. Turen vil være meget fleksibel afhængig af både vejr og tidevand. Men uanset er du sikret et fantastisk eventyr med flot og varieret natur.


Dag 1: Johannesburg til Ibo Island.
Ankomst og velkomst i Pemba airport. Inklusiv en utrolig smuk flyvetur henover øerne og det turkisblå hav med en lille flyver tager Jer til Ibo Island Lodge. Måske er dette den seværdighed man bare skal se på Quirimbas - Ibos 200 år gammel spøgelsesby og borge fra det 16. århundrede - en flot rejse til den tid som var for længe længe siden. I dag kan man vandre rundt ved ruinerne, opleve mystikken og forestille sig hvordan det var her da de gamle handelsbygninger var i fuld drift. Der er naturligvis mange historier som bliver fortalt igen og igen her på stedet.

Lodgen har en fantastisk udsigt over vandet og indlogerer gæsterne i smukke og simple men meget elegante værelser. Historiske kæmpestore boliger (mansions) fra kolonitiden er nu blevet renoveret. Ibo Island Lodge har derfor mange verandaer i forskellige størrelser, tropisk have og en fantastisk restaurant på taget som giver absolut den allerbedste udsigt ud over havet og når solen går ned. At bo her på Ibo Island Lodge er virkelig 100% afslapning og en base hvorfra vi udforsker området “the Quirimbas Archipelago”.[D]

Quirimbas Islands ligger i det Indiske Ocean i det nordvestlige Mozambique tæt ved Pemba. Archipelago består af 27 øer, inklusiv Ibo, Matemo, Quilaluia, Quirimba, Quisiva og Rolas Island.

Dag 2:
Ibo Island guided Experience (som er inklusiv i prisen) giver jer nu mulighed for at komme lidt tættere på lokalbefolkningen. Det er utrolig varme og venlige mennesker her som byder jer velkommen som gæst. I vil opleve deres levemåde og at denne ikke har ændret sig meget i de sidste 100 år. Det er en helt unik ø-kultur.

For de mere aktive kan eftermiddagen også bruges til “afklimatisering” ved at sejle Dhow eller komme med på kajak udflugt.
Alternativt kan man slappe af ved poolen og se solen gå ned og nyde oplevelserne. [BLD]

Dag 3:
I dag rejser vi videre - I kommer ombord på en traditionel dhow med hyggeligt og erfarent personale ombord. Her er alt udstyr og tilbehør og turen kan gå videre fra Ibo Island til området “the Quirimbas Archipelago”. At rejse og sejle med dhow er noget der er brugt her i årtier. I dag er det fortsat den eneste måde at komme frem på mellem disse øer og den sidste dhow som rejste rundt med handelsvarer kom til Ibo Island fra Indien i 1969, så det er alligevel ikke så mange år siden.

Turkisblåt hav, helt klart og mange andre flotte syn venter Jer - også en række lokale fiskere som I nok kommer til at hilse på undervejs.  

Vi hører Darumba floden, det er her hvor de lokale fiskere tager ud fra. Første chanche for at sove i camp i den frie natur i Mozambique hvor lejren sættes op syd for Darumba. [BLD]

rejser til Mozambique
Dag 4:
Vi sejler på det klareste blå vand med smukke koralrev som er klar til udforskes med snorkel. Vi stopper på sydspidsen af Matemo Island. [BLD]
 


Dag 5: Matemo Island til Rolas Island.
Vi fortsætter videre til little Rolas Island og det klare vand med fantastisk rev til snorkling og en umådelig smuk hvid strand med bademuligheder.
Lokal legende siger at øen var ejet af de hellige såkaldte “coconot crabs” - den største landkrabbeart. Hvis du tør og har heldet med dig kan du gå med “old man coconut crab” ind i området Rolas Coral Rock Forest for selv at se nogle af disse spektakulære krabber. [BLD]

Dag 6 & 7: Rolas til det ubeboede Mogundula Island.
Mogundula Island er efter manges mening en af de bedste øer i øriget Archipelago og derfor bruger to nætter her. Derved får du mulighed for bedre at slappe af, se de smukke fuglearter, svømme, være på sandstranden, snorkle langs kanten.
Af lokale i området kendes øen på at det er øen med den hemmelige sø.
Campen bliver sat op under træernes skygge og øen er Jeres! Overnat og udforsk Mogundula Island. Tag evt. en dagstur til Pangane Peninsula og/eller Makalow Island og returner her til campen senere om dagen. BLD,BLD]

Dag 8: Mocojo til Pemba.
Tidlig morgen dag 8 vender vi sydpå igen langs kystlinien til Mocojo på fastlandet hvorfra der er transfer med bil til Pemba for flyvning retur. [B]Kontakt os

Navn & antal rejsende*
Tlf.*
E- mail*
Adresse
Post nr. og By *
Afrejsedato
Fritekst til din rejse[Send]

Mitt Afrika ApS Tlf.: 0045 7448 6420 info@visitafrica.dk
Skovhøj 35 Høruphav DK-6470 Sydals. CVR nr. DK28677227. Rejsegarantifonden nr. 1876.

 

Based on SEEEMS.CMS