visitafrica.dk
Safari i afrika med Africa EE

Lake Manyara Nationalpark i Tanzania


Lake Manyara Nationalpark ligger i Arusha regionen og hovedparten af landområdet i parken ligger som en smalt stykke mellem the Gregory Rift på den ene side og Lake Manyara på den anden – mange mener at parken er et af de smukkeste steder i Tanzania. Der er storslåede udsigter over parken i alle retninger. Til den ene side dukker Rift Valley op som en flot baggrund til en sodaholdig sø. I den sydlige del af parken finder du de varme kilder Maji Moto som er omkring 60ºC. Og synet mod Lake Manyara synes næsten helt grønt i solens stråler. Og som de fleste Rift Valley søer er vandet sodaholdigt/alkalisk. Dette tiltrækker uhyre store flamingo flokke som giver en flot ”pink” syn.
Alt sammen er det med til at give dig store og flotte oplevelser.
The Great Rift Valley ligger på et sted hvor pladerne I jorden mødes, altså en slags brudlinie. Denne linie strækker sig faktisk fra Tyrkiet til mundingen af Zambezi River i Mozambique.  
Området er på kun 330km2 hvoraf søen udgør de 230km2 og stedet ligger kun 130km fra Arusha. Netop derfor får denne park også ofte dagsbesøgende som kommer for at nyde de fantastiske syn og variation af pattedyr, krybdyr og fugle såvel som den varierende vegetation, blomster og planteliv.

Dyr såsom zebra, elefant, flodhest, abe, gnu, waterbuck, gazelle, impala, vortesvin, bøffel, hyæne, giraf og bavian findes blandt andet her. Manyara er også kendt for dets træ-klatrende løver. Disse majestætiske dyr finder læ fra varmen og de bidende fluer i træernes grene og kan nemt dræbe en bøffel med langt større vægt en dem selv. Der er også over 350 fuglearter med en variation af lokale arter som bor i denne skov og bush inklusiv pelikanerne som vralter rundt i det korte græs ved kanten af søen.

Lake Manyara Nationalpark
Based on SEEEMS.CMS